Tekeningenzo.nl
Anne Barbara Graauw

0575 - 51 16 17


email:

info(apenstaartje)

tekeningenzo.nl

 

Neem contact op

Social Media

Tekencursussen

 

Hieronder zie je een overzicht van de aangeboden tekencursussen van Tekeningenzo.

 

NIEUWS:

In september 2020 starten de lessen weer! 

 

 INDELING CURSUSSEN VANAF SEPTEMBER 2020:

 

week

1

maandag  maandag dinsdag dinsdag woensdag donderdag donderdag
          9:30-11:45 9:30-11:45 12:15-14:30
               

 les in wk

36,38,40

42,45

   

 

 

vervolg

cursus

(vol)

 portret

(div. niveau's)

 (nog 1 plaats vrij)

portret

deel 1

(vol)

               
               

 

week

2

maandag maandag dinsdag dinsdag woensdag donderdag donderdag
  9:30-11:45 12:15-14:30 9:30-11:45 12:15-14:30   9:30-11:45 12:15-14:30
               

 les in wk

37,39,41

43,46

 

basis kleur

deel 2

(vol)

kleur

(div. niveau's)

(vol) 

basis kleur

deel 1

(vol)

 

 

 

vervolg

cursus

(vol)

vervolg

cursus

(vol)

 

Ben je geinterresseerd in één van de cursussen, stuur dan even een email zodat je op de hoogte gehouden wordt.

 

 

NIEUW: online basiscursus realistisch tekenen

in kleurpotlood (binnenkort hier te bestellen)

 

Is Zutphen te ver weg, of kan je niet op de dagen dat er les gegeven worden? Er komt binnenkort de mogelijkheid de basiscursus realistisch tekenen te volgen vanuit huis. Lekker tekenen wanneer het jou uit komt, en in je eigen tempo. 

 

Bij deze cursus worden alle tekenbenodigdheden die de nodig hebt naar je toegestuurd. De lessen volg je middels duidelijke instructievideo's die je op ieder gewenst moment kunt bekijken op de tablet of pc. 

 

Waarom zie je hiervan nog niets op deze site? Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe website. Zodra deze klaar is komt hierop alles hierover te zien en te bestellen. (deze website is hiervoor helaas nog niet geschikt)

 

Heb je interesse, stuur even een email voor meer informatie of om een seintje te krijgen zodra de cursus beschikbaar is. (waarschijnlijk eind septbember, begin oktober)

 

 

 

 Cursus realistisch tekenen

in kleurpotlood

 

 

Een aantal keer per jaar start bij Tekeningenzo de cursus realistisch tekenen in kleurpotlood. Heb je nog wat uitdaging, inspiratie of excuurs nodig om weer eens in het potlood te klimmen? Schrijf je dan nu in! 


We gaan aan de slag met de kleurpotloden van Faber Castell Polychromos. Er komt van alles aan bod; waarbij de focus ligt op kleuren mengen en diverse tekentechnieken om zo bijna fotorealistische tekeningen te creeren.

 

De tekenlessen zijn zo opgezet dat er iedere les een bepaalde afbeelding wordt nagetekend. Dit dan weer oplopend in moeilijkheidsgraad met uiteraard met de nodige uitleg, tips en trucks. De onderwerpen variëren van flora, voorwerpen, groente/fruit tot dieren. Al doende leer je gaandeweg de verschillende tekentechnieken om daarmee ook zelf aan de slag te kunnen met een zelf gekozen foto/onderwerp. 

 

Tekenen met kleurpotllood is best arbeidsintensief, een tekening dus ook meestal niet af tijdens de les. Om dan thuis verder te tekenen, krijg je alle materialen inclusief een stappenplan/werkomschrijving mee in je tekenmap. De daaropvolgende les wordt na een korte evaluatie van de vorige les weer gestart met een nieuwe tekenopdracht.

 

Al het benodigde materiaal, waaronder o.a. een doos Faber Castell Polychromos kleurpotloden, puntenslijper, gum, en uiteraard tekenpapier is inbegrepen.

 

De basiscursus realistisch tekenen bestaat uit 10 lessen. Voor diegene die nog niet zeker weten of ze alle 10 de lessen willen volgen, is er de mogelijkheid om eerst aleen voor deel 1 in te schrijven. 

 

Prijs:

Deel 1 (5x les): €139,- (incl. materiaal)

Deel 2 (5x les): €129,- (incl. materiaal)

 

Tijd:

ochtenden: 9:30 tot 11:45

middagen 12:15 tot 14:30 uur.

Dagen: zie lesrooster

 

Deze dagen / tijden gelden alleen voor de cursussen die september 2020 starten. Cursussen vanaf november kunnen op andere dagen / tijden worden gehouden, afhankelijk van de aanmeldingen.

 

 


Tekencursus

 

 

tekencursus

 

 

Cursus portrettekenen

in grafietpotlood

 

 

Een aantal keer per jaar start bij Tekeningenzo de cursus portrettekenen in grafietpotlood. Met de cursus portrettekenen gaan we aan de slag met verschillende hardheden grafietpotlood en leer je tevens met een doezelaar te werken. Tijdens de lessen krijg je uitleg over verschillende tekentechnieken en leer je op allerlei manier het potlood te hanteren om bepaalde resultaten en structuren te verkrijgen.

 

In deel 1 van deze cursus zijn de oefeningen gericht op het realistisch mogelijk tekenen van kinderportretten. Tijdens de lessen krijg je een zowel theorie als voldoende aanwijzingen om je hiermee tot mooie resultaten te kunnen komen. In iedere les komt een bepaald onderdeel (ogen, mond, neus e.d.) aan de orde, zodat we in de laatste paar lessen dit combineren tot het tekenen van hele portretten. Bij deze lessen krijg je tevens handleidingen mee met afbeeldingen, uitleg en oefenvellen.

Bij deze cursus zijn alle materialen inbegrepen, je krijgt naast alle handleidingen en oefenvellen/tekenpapier ook een blikje grafietpotloden, puntenslijper, gum, doezelaar en tekenmap.

 

In het 2e deel gaan we verder met tekenen met allerlei leuke tekenopdrachten zoals je inmiddels van mij gewend bent en oefenen we ook volwassen koppen. De tekenmaterialen (potloden, gum, map e.d.) van het eerste deel van de cursus neem je weer mee.

 

De cursus portrettekenen bestaat uit 10 lessen. Voor diegene die nog niet zeker weten of ze alle 10 de lessen willen volgen, is er de mogelijkheid om eerst aleen voor deel 1 in te schrijven.

 

Prijs:

Deel 1 (5x les): €129,- (incl. materiaal)

Deel 2 (5x les): €119,- (incl. materiaal)

 

Tijd:

ochtenden: 9:30 tot 11:45

middagen 12:15 tot 14:30 uur.

Dagen: zie lesrooster

 

Deze dagen / tijden gelden alleen voor de cursussen die september 2020 starten. Cursussen vanaf november kunnen op andere dagen / tijden worden gehouden, afhankelijk van de aanmeldingen.

 

 

 

 

 


realistisch tekenen & portrettekenen

vervolgcursussen

 

De vervolgcursus is voor iedereen die na de basiscursus (realistisch tekenen of portrettekenen) er nog geen genoeg van kon krijgen. 

 

Nu mag jij de tekenopdrachten zelf uitkiezen! Er is inmiddels al keuze uit meer dan 70 tekenpakketten, en er komt regelmatig nieuwe pakketten erbij, keuze te over. Er zijn diverse onderwerpen, in verschillende moeilijkheidsgraden. Zoals voor diegene die de basiscursus in kleurpotlood hebben gevolgd: dieren, bloemen, groenten/fruit, zoete lekkernijen, seizoensgerelateerde voorstellingen, stillevens, enz. Voor diegene die de basiscursus portrettenen hebben gevolgd zijn er nog vele leuke koppen om te tekenen. De keuze maak je zelf, welke tekentechniek wil je nog meer oefenen, welk onderwerp spreekt je aan?

De tekenmaterialen (potloden, gum, map e.d.) van de basiscursus neem je weer mee. Heb je voor een bepaalde (kleur)tekenopdracht extra kleuren nodig, dan zijn deze ter plekke aan te schaffen. Je eigen potloden meenemen mag natuurlijk ook, zolang het maar Faber Castell Polychromos potloden zijn. En mocht je een potlood volledig hebben opgeslepen, of een nieuw kneedgummetje nodig hebben, is een aanvulling ter plekke verkrijgbaar voor een scherpe prijs.

 

Als je je wilt bekwamen in het tekenen van portretten in kleurpotlood, kan dat tijden deze vervolglessen. De voorwaarde is dan wel dat je de basiscursus realistisch tekenen hebt gevolgd, zodat je geoefend bent in deze tekentechniek, alsook de basiscursus portrettekenen in grafietpotlood gevolgd hebt.

 

Je kan je iedere keer opgeven voor een blok van 5 lessen. 

 

Prijs: 

5 x les €119,- (incl. 5 tekenpakketten, excl. potloden)

 

Tijd:

ochtenden: 9:30 tot 11:45

middagen 12:15 tot 14:30 uur.

Dagen: zie lesrooster

 

Deze dagen / tijden gelden alleen voor de cursussen die september 2020 starten. Cursussen vanaf november kunnen op andere dagen / tijden worden gehouden, afhankelijk van de aanmeldingen.

 

Belangrijke informatie:

  • Bij opgave s.v.p. doorgeven naar welke dag(en) en dagdelen (ochtenden/middagen) de voorkeur uit gaat.
  • Er is geen les in de schoolvakanties, zodoende kan het 2-wekelijkse rooster wat verschuiven. Ik geef momenteel aan maximaal 4 personen tegelijk les omdat de cursusruimte een beperkte grootte heeft.
  • Het minimum aantal cursisten per les is 3 personen, indien zich niet voldoende aanmelden voor een bepaalde cursusdag, komen deze lessen te vervallen.
  • De cursus portrettekenen in kleurpotlood is wegens de wat hogere moeilijkheidsgraat behoudens voor diegene die zowel de cursus realistisch tekenen in kleurpotlood, alsook de portrettekencursus in grafietpotlood heeft gevolgd. Overleg uiteraard mogelijk indien je al elders ervaring hebt opgedaan.
  • Mocht je op een bepaalde dag een keertje niet kunnen, dan is het mogelijk om op een andere dag in diezelfde week mee te doen. Dit wel even in overleg i.v.m. de beperkte aantal plaatsen aan de tafel.
  • Koek, koffie en thee staan klaar!

 

 

Meer weten / inschrijven:

neem contact op via info(apenstaartje)tekeningenzo.nl

Kijk ook eens op Facebook voor nieuws over de cursussen!

 

 

p.s.

 

Deze lokatie is stralings-arm, meegebrachte mobieltjes*

s.v.p. uit zetten tijdens de lessen. 

(Indien je bereikbaar moet blijven, kan je mobiel op een daarvoor afgeschermde plek gelegd worden, waar hij gehoord kan worden, maar geen straling in de cursusruimte kan komen. Deze maatregel is in verband met mijn overgevoelingheid voor electromagnetische staling (EHS) helaas noodzakelijk.)

 

 * mobieltejs, maar ook: smart watches, stappentellers, polshartslagmeters, notebooks, navigatie apparatuur, ipod's en draadloze headsets/oordopjes.

Indien niet absoluut noodzakelijk: gehoortoestellen (deze zijn tegenwoordig ook standaard uitgerust met bluetooth technologie)

 

 

Foto: leslokatie Rembrandtstraat te Zutphen